Menu
Two Gray Condenser Microphones

Postcasts voor medics

7 maanden ago 10

Als tactisch medisch personeel en first responders ben je altijd op zoek naar manieren om je kennis en vaardigheden te vergroten. Een geweldige manier om dit te doen is door naar podcasts te luisteren die specifiek gericht zijn op medische handelingen in moeilijke omstandigheden. In dit artikel bespreken we de 5 beste podcasts die jou kunnen helpen bij het verbeteren van je expertise en het leren van nieuwe technieken. Dus pak je koptelefoon erbij en bereid je voor op een dosis waardevolle informatie!

1. “EMCrit Podcast

De “EMCrit Podcast” wordt gehost door Dr. Scott Weingart, een expert op het gebied van spoedgeneeskunde. Deze podcast richt zich voornamelijk op kritieke zorgsituaties en biedt diepgaande besprekingen over onderwerpen zoals reanimatie, trauma management en luchtwegbeheer. Dr. Weingart nodigt regelmatig andere professionals uit om hun ervaringen te delen, waardoor deze podcast een waardevolle bron is voor tactisch medisch personeel.

2. “COROM Podcast

Het College brengt elke vrijdag een nieuwe podcast uit waarin de wildernisgeneeskunde, sobere gezondheidszorg en spoedeisende geneeskunde worden besproken. We hebben vier presentatoren, waaronder een MD PhD-cardioloog, COL(ret) anesthesioloog brandwonden- en pijnspecialist, een paramedicus op de intensive care en een offshore-medicus.

3. “NAEMT Radio

De officiële podcast van de National Association of Emergency Medical Technicians (NAEMT)
NAEMT is de enige nationale vereniging die de professionele belangen vertegenwoordigt van alle EMS-beoefenaars, inclusief paramedici, medische noodtechnici, medische hulpverleners en andere professionals die preklinische en buiten het ziekenhuis dringende, dringende of preventieve medische zorg verlenen.
NAEMT-leden werken in alle sectoren van EMS, inclusief overheidsdiensten, brandweerkorpsen, ambulancediensten in ziekenhuizen, particuliere bedrijven, industriële en speciale operaties, en in het leger.
NAEMT bedient haar leden door te pleiten voor kwesties die van invloed zijn op hun vermogen om hoogwaardige patiëntenzorg te bieden, door kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden dat de kennis en vaardigheden van beoefenaars verbetert, en door EMS-onderzoek en -innovatie te ondersteunen.

4. “Prolonged Field Care Podcast

Deze podcast en website is opgedragen aan de zorgprofessional die zorg van hoge kwaliteit moet bieden op een zeer sobere locatie.
Voor meer inhoud: www.prolongedfieldcare.org.

5. “EMRAP: Emergency Medicine Reviews and Perspectives”

“EMRAP” is al meer dan 20 jaar een vaste waarde binnen de spoedgeneeskunde gemeenschap. Deze podcast bevat interviews met experts, casusbesprekingen en updates over de nieuwste onderzoeken en richtlijnen. Het biedt een breed scala aan onderwerpen, variërend van cardiologie tot toxicologie, waardoor het een waardevolle bron is voor tactisch medisch personeel dat hun kennis op verschillende gebieden wil vergroten.

Door regelmatig naar deze podcasts te luisteren kun je je medische expertise verbeteren en nieuwe inzichten verwerven die je kunnen helpen bij het omgaan met moeilijke situaties. Vergeet niet om aantekeningen te maken tijdens het luisteren en de geleerde informatie toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden. Veel luisterplezier!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief die we ongeveer 1 x per kwartaal versturen met handige weetjes en extra's die niet op de site te vinden zullen zijn.

We beloven je dat we je nooit spam sturen.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

– Advertisement –
– Advertisement –
nope