Menu
medical, emergency, patient

Opinie: EMT zou een erkend beroep in Nederland moeten zijn.

7 maanden ago 101

In Nederland kennen we verpleegkundigen en verzorgenden, maar in de landen om ons heen kennen ze ook de Emergency Medical Technician (EMT). Een EMT is een professionele medische hulpverlener die gespecialiseerd is in het verlenen van spoedeisende medische zorg. Ze spelen een cruciale rol bij het redden van levens en het bieden van eerste hulp in noodsituaties.

Wat kan een EMT allemaal?

Een EMT is opgeleid om snel en effectief te handelen bij medische noodgevallen. Ze kunnen onder andere:

– Het beoordelen van de toestand van een patiënt
– Het uitvoeren van levensreddende handelingen zoals reanimatie
– Het stabiliseren en vervoeren van patiënten met spoed naar het ziekenhuis
– Het verlenen van eerste hulp bij verwondingen en ongevallen

Met hun uitgebreide kennis van medische protocollen en procedures zijn EMT’s in staat om snel te handelen en de juiste beslissingen te nemen in kritieke situaties. Ze werken vaak nauw samen met andere hulpverleners zoals verpleegkundigen en artsen, waardoor ze een belangrijke schakel zouden vormen in de keten van spoedeisende zorg.

Het grootste voordeel in opleidingstijd ten opzichte van verpleegkundigen

Wat de EMT onderscheidt van andere medische professionals, is de kortere opleidingstijd. In tegenstelling tot verpleegkundigen, die jarenlange studie en training nodig hebben, kan iemand die geïnteresseerd is in een carrière als EMT binnen een relatief korte tijd worden opgeleid.

Dit betekent dat er sneller meer professionele medici beschikbaar kunnen zijn om levens te redden. Door het erkennen van de EMT als een beroep in Nederland, kunnen we profiteren van deze efficiënte manier van opleiden en zo meer gespecialiseerde hulpverleners beschikbaar stellen voor noodsituaties.

Hoewel EMT’s al veel gebruikt worden in landen zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, is hun rol in Nederland niet bestaand. Onder andere afgeschermd door de inzet van verpleegkundigen waar andere landen EMT’s gebruiken. Het wordt hoog tijd dat we de EMT ook hier op ambulances gaan inzetten.

Door EMT’s op ambulances te plaatsen, kunnen we zorgen voor snellere en effectievere medische hulpverlening.

Ze zijn getraind om direct te handelen bij noodgevallen en kunnen al levensreddende handelingen verrichten voordat een patiënt in het ziekenhuis aankomt waar artsen en verpleegkundigen het overnemen. 

Hun expertise en vaardigheden zullen een waardevolle toevoeging zijn aan het huidige ambulancepersoneel.

Laten we niet langer wachten. Laten we onze krachten bundelen en ervoor zorgen dat ook Nederland kan profiteren van de expertise en vaardigheden van EMT’s. Samen kunnen we meer levens redden!

Kijk ook eens voor een EMT opleiding op Corom.org of NAEMT

Meld je aan voor onze nieuwsbrief die we ongeveer 1 x per kwartaal versturen met handige weetjes en extra's die niet op de site te vinden zullen zijn.

We beloven je dat we je nooit spam sturen.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

– Advertisement –
– Advertisement –
nope