Menu
yellow telephone booth beside beige concrete building

Waarom iedereen moet leren reanimeren

6 maanden ago 39

Stel je voor, je bent aan het genieten van een gezellige avond met vrienden en plotseling stort een van hen in. Zou je weten wat je moet doen? Zou je in staat zijn om hun leven te redden? Dit is waar het belang van BLS/AED training naar voren komt. En ik ben hier om je te overtuigen waarom eigenlijk iedereen al op de middelbare school verplicht zou moeten leren om te reanimeren.

Wat is BLS/AED?

Voordat we verder gaan, laten we even kort uitleggen wat BLS en AED betekenen. BLS staat voor Basic Life Support, oftewel basale reanimatie. Dit zijn de technieken die je gebruikt om iemand in leven te houden totdat professionele hulp arriveert. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator, een apparaat dat helpt bij het herstellen van een normaal hartritme bij een hartstilstand.

Waarom is BLS/AED training zo belangrijk?

Het belang van BLS/AED training kan niet genoeg benadrukt worden. Volgens de Hartstichting krijgen jaarlijks ongeveer 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. En voor iedere minuut dat reanimatie wordt uitgesteld, daalt de overlevingskans met 10%. Dat betekent dat elke seconde telt!

Met BLS/AED training ben je in staat om onmiddellijk te handelen en levensreddende hulp te bieden. Je leert hoe je een hartstilstand kunt herkennen en hoe je iemand op de juiste manier kunt reanimeren. En met behulp van een AED kun je het hartritme herstellen en de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk verhogen.

Waarom zou iedereen dit al op school moeten leren?

Je vraagt je misschien af: waarom zou dit al op de middelbare school moeten worden onderwezen? Het antwoord is simpel. Hoe meer mensen er zijn die weten hoe ze moeten reanimeren, hoe groter de kans dat er iemand in de buurt is die kan helpen bij een hartstilstand.

Bovendien zijn jongeren snel te leren en hebben ze meestal een goede fysieke conditie, wat van pas kan komen bij reanimatie. Door reanimatie onderdeel te maken van het schoolcurriculum, zorgen we ervoor dat elke generatie is uitgerust met deze levensreddende vaardigheid.

Conclusie

Reanimeren is een vaardigheid die iedereen zou moeten hebben. Het kan letterlijk het verschil maken tussen leven en dood. Door BLS/AED training te volgen, kun je iemand de kans geven om te overleven en hun geliefden te sparen van een groot verlies. En door deze training al op de middelbare school aan te bieden, kunnen we een generatie van levensredders creëren.

Dus laten we samenwerken om dit te realiseren. Laten we ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om te leren reanimeren. Want wie weet, misschien ben jij wel degene die een leven redt op een dag.

“Iedereen kan een held zijn, je hoeft alleen maar te leren hoe.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief die we ongeveer 1 x per kwartaal versturen met handige weetjes en extra's die niet op de site te vinden zullen zijn.

We beloven je dat we je nooit spam sturen.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

– Advertisement –
– Advertisement –
nope