Menu

Recensie: Hacksaw Ridge

8 maanden ago 46

Vandaag wil ik het hebben over een film die me echt heeft geraakt: Hacksaw Ridge. Deze film, geregisseerd door Mel Gibson, vertelt het waargebeurde verhaal van Desmond Doss, een Amerikaanse legerarts die weigerde om wapens te dragen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film is al een poosje uit maar wilde hem toch even bespreken omdat ik het gewoon een supertoffe film vind. Ondanks zijn pacifistische overtuigingen, redde hij het leven van 75 mannen tijdens de slag om Okinawa. Een ongelooflijk verhaal, toch?

Verhaallijn

De film begint met de jeugd van Desmond (gespeeld door Andrew Garfield) en zijn besluit om zich aan te melden voor het leger, ondanks zijn geloofsovertuigingen. Hij wordt geconfronteerd met veel weerstand, zowel van zijn medesoldaten als van zijn officieren, maar blijft standvastig in zijn overtuigingen.

De tweede helft van de film speelt zich af tijdens de slag om Okinawa. Hier zien we Desmond’s heldendaden en hoe hij zijn leven riskeerde om zijn kameraden te redden, zonder ooit een wapen op te pakken.

Acteerwerk

Andrew Garfield levert een uitstekende prestatie als Desmond Doss. Hij brengt de innerlijke strijd van het personage overtuigend over en weet de kijker echt te raken. Ook de bijrollen, waaronder die van Vince Vaughn en Sam Worthington, zijn sterk en voegen veel toe aan het verhaal.

Regie en cinematografie

De regie van Mel Gibson is indrukwekkend. Hij weet de gruwelen van de oorlog op een realistische manier weer te geven, zonder dat het te overweldigend wordt. De cinematografie is prachtig, met enkele zeer memorabele shots.

Lessen uit de film

Hacksaw Ridge is niet alleen een geweldige film, maar biedt ook enkele waardevolle lessen. Ten eerste, het belang van het vasthouden aan je overtuigingen, zelfs wanneer anderen je niet begrijpen of steunen. Desmond’s vastberadenheid om zijn principes niet te compromitteren is echt inspirerend.

Daarnaast leert de film ons ook over de waarde van moed en zelfopoffering. Desmond was bereid om zijn eigen leven te riskeren om anderen te redden, een daad van onbaatzuchtige moed die we allemaal kunnen bewonderen.

Conclusie

Al met al is Hacksaw Ridge een krachtige en ontroerende film die het bekijken meer dan waard is. Het vertelt een inspirerend verhaal over moed, overtuiging en onbaatzuchtige liefde, dat je nog lang na het kijken van de film bij zal blijven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief die we ongeveer 1 x per kwartaal versturen met handige weetjes en extra's die niet op de site te vinden zullen zijn.

We beloven je dat we je nooit spam sturen.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

– Advertisement –
– Advertisement –
nope