Menu

De Hospitallers Medical Battalion: Voor het belang van elk Leven

11 maanden ago 31

De Hospitallers Medical Battalion is een opmerkelijke vrijwillige medische eenheid die in 2014 werd opgericht door de gedreven medische vrijwilliger, Yana Zinkevych. Met de woorden “Voor het belang van elk leven!” in hun missie, hebben de Hospitallers een onschatbare bijdrage geleverd aan de hulpverlening in de Oekraïense oorlogszone.

Het idee voor het Hospitallers Medical Battalion ontstond toen Yana getuige was van hevige gevechten in Oekraïense dorpen, Karlivka en Pisky. Deze ervaring benadrukte de dringende noodzaak van een medische eenheid die vrijwillig hulp kon bieden aan zowel militairen als burgers. Vernoemd naar de Hospitaalridders, een middeleeuwse christelijke militaire orde, is dit bataljon een eerbetoon aan de historische tradities van menslievendheid en zorg.

Oorspronkelijk werd het Hospitallers Medical Battalion ondersteund door het Vrijwillige Oekraïense Korps, dat deel uitmaakt van de Rechtse Sector Organisatie. In 2015 werd het bataljon opgenomen als een structurele divisie van het Oekraïense Vrijwilligersleger (UDA), dat werd opgericht door Dmytro Yarosh. Sindsdien heeft Yana Zinkevych dienstgedaan als de chef van de Medische Dienst bij het Oekraïense Vrijwilligersleger en als permanente commandant van het Hospitallers Medical Battalion.

Met een team van 60 leden en 100 reservisten, heeft het Hospitallers Medical Battalion een gedemilitariseerde rol aangenomen in het verlenen van medische hulp aan vrijwilligers, militairen en burgers in de oorlogszone. Ze staan klaar om eerste hulp, spoedeisende medische interventie en therapeutische behandeling te bieden aan degenen die het nodig hebben. De ziekenhuisploegen evacueren, stabiliseren en vervoeren gewonden uit de oorlogszone naar hoofdkwartieren of frontlinieziekenhuizen.

Een belangrijk aspect van hun werk is de voortdurende steun aan gewonden in de stad Dnipro, met name in het Mechnikov-ziekenhuis. Hier bieden de Hospitallers ondersteuning aan de artsen en zorgen ze voor post-hospitale zorg en revalidatie voor de gewonden en hun families.

Wat het Hospitallers Medical Battalion onderscheidt, is hun actieve betrokkenheid bij het Oekraïense leger, zowel bij vrijwillige eenheden als de officiële strijdkrachten. Ze werken zij aan zij met het leger op het slagveld, wat hen in staat stelt om efficiëntere en directe hulp te bieden tijdens gevechten. Daarnaast hebben ze permanente posities in frontlinieziekenhuizen, waar ze ondersteuning bieden aan de artsen die zich in deze kritieke gebieden bevinden.

Een andere cruciale missie van de Hospitallers is de medische en tactische training die ze bieden. Deze trainingen vinden regelmatig plaats en worden gegeven door ervaren medische instructeurs die zelf aan het front hebben gestaan. Ze hebben bijna tweeduizend mensen getraind, waaronder zowel militairen als burgers, die zo waardevolle kennis en vaardigheden hebben opgedaan die ook van pas komen tijdens noodsituaties in het burgerleven.

Het werk van de Hospitallers is vastgelegd in de film “War for Peace”, gemaakt door een van hun paramedici, Yevhen Titarenko, en Natalia Khazan. Deze indrukwekkende documentaire bevat beelden die zijn geschoten aan de frontlinie en biedt een inkijkje in het leven en het werk van deze dappere vrijwilligers.

Ondanks de uitdagingen en gevaren blijven de Hospitallers hun werk voortzetten, zelfs tijdens de recente Russische invasie van Oekraïne in 2022. Ze accepteren nieuwe vrijwilligers en zetten zich in om geld in te zamelen voor voertuigreparaties, brandstof en medische benodigdheden. Hun toewijding en inzet hebben respect verdiend onder de soldaten en de morele steun van het Oekraïense volk.

De Hospitallers Medical Battalion is niet alleen een bron van inspiratie voor degenen die in de frontlinie staan, maar ook voor hedendaagse kunstenaars, dichters, schrijvers, zangers en regisseurs. Het werk van deze helden in de oorlogszone verdient erkenning en waardering voor hun buitengewone bijdrage aan het redden van levens en het bieden van hoop te midden van chaos en conflict.

[Bron: Wikimedia Commons]

Ukraine’s secret weapon: The medics on the front line – BBC News – YouTube

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief die we ongeveer 1 x per kwartaal versturen met handige weetjes en extra's die niet op de site te vinden zullen zijn.

We beloven je dat we je nooit spam sturen.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

– Advertisement –
– Advertisement –
nope