Menu
Antique stethoscope and books as medical education concept

Boekenlijstje en interessante websites

1 jaar ago 81

Vaak komt de vraag “hoe kan ik nu ook het M.A.R.C.H. protocol leren”.

Graag kom ik dan met een stapeltje boeken aanlopen en het wijze advies om vooral een cursus te volgen. Tegenwoordig zijn er heel veel cursussen.

Even zoeken op TECC of TCCC training geeft je alle antwoorden.

Qua boeken kan ik je het volgende aanraden

Beide zijn in het engels en beide bieden bij aankoop toegang tot een online leerportaal!

Ook heel handig in je boekenkast of op je telefoon is het zakwoordenboek der Geneeskunde (Amazon, BOL)

 

Ook zeker een must-have is: Field Guide to Wilderness Medicine: Expert Consult – Online and Print (amazon, BOL)

Mijn absolute favoriet is de COROM Field Guide. Helaas niet meer Hardcopy te krijgen maar wel met een hele goede app waar ook alle calculators in zitten. Ook deze is niet gratis, maar wel goed!

Helaas zijn al die boeken in het Engels maar er valt ook wat voor te zeggen deze dingen direct in het Engels te leren: Je kunt je op reis bijna overal op medisch gebied verstaanbaar maken.

Mocht je nou een EMT opleiding willen volgen dan heb je in Nederland een uitdaging als je geen verpleegkundige bent, want Nederland is echt afwijkend van de rest van de wereld. Hier moet je namelijk eerst een verpleegkundige zijn of een specifieke SOSA opleiding volgen tot ambulance chauffeur( waar je dan in het buitenland weer weinig mee kan). Ik ben van plan hier nog eens dieper op in te gaan. Wel is het mogelijk die opleiding te volgen maar dan buiten Nederland gelukkig is het grotendeels online en moet je voor een week naar Malta voor een praktijkweek.

Meer informatie vind je op COROM.org. Zoek naar de opleiding Remote EMT. Ook voor de ervaren mensen in het vak met alle papieren zijn hier mooie en goede online trainingen te volgen voor accrediatiepunten, lees dan wel even de uitleg hoe je die punten kunt bemachtigen.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief die we ongeveer 1 x per kwartaal versturen met handige weetjes en extra's die niet op de site te vinden zullen zijn.

We beloven je dat we je nooit spam sturen.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

– Advertisement –
– Advertisement –
nope